Wushu Elixir 2.0

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie

De voorbije maanden werkte ik mee aan het project Wushu Elixir 2.0 . Dit project is gericht op het belang van het beoefenen van  taijiquan en qigong door senioren om als middel om de algemene gezondheid te bevorderen en de kwetsbaarheid te verminderen. 

Het project werd op zaterdag 8 juni afgesloten met een colloquium in Dendermonde waar professor David Beckwée de gastspreker was. Professor Beckwée is verbonden aan de VUB en is ook lid van de Rehabilitation Research Group die al jaren met de problematiek van fysieke conditie van senioren bezig is. Zijn lezing ging over het belang van oefenen voor senioren en over het effect dat dit heeft op de kwaliteit van het leven en de kwetsbaarheid op oudere leeftijd. Je kan de presentatie hieronder downloaden.

Het colloquium werd  afgesloten door twee workshops, ikzelf gaf er een inleiding in shibashi set 1 en Patrick Van Campenhout gaf een inleiding op de 8 brokaat qigong en daoïstische qigong. Mijn document over shibashi kan je eveneens hieronder downloaden.

Marc

Wushu Elixir_Healthy Ageing 20240608.pdf

San Bao Taiji Center - Qigong - Shibashi 1