Lessen opgeschort!

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie
We kunnen er niet om heen. De laatste dagen neemt zowel het aantal besmettingen met het coronavirus als het aantal ziekenhuisopnames onrustwekkende proporties aan. Zowat alle experten manen ons aan zo weinig mogelijk contacten te onderhouden en zien daarin de enige manier om deze opflakkering van de epidemie weer onder controle te krijgen. In Wallonië en Brussel zijn de opgelegde maatregelen reeds aangescherpt en zopas kondigde minister president Jambon aan dat er een extra Vlaamse ministerraad komt over bijkomende coronamaatregelen. Het staat zo goed als vast dat Vlaanderen de Waalse en Brusselse maatregelen zal overnemen en dat sporten voor +12jarigen niet meer zal kunnen.

Als club hebben wij het beste voor met al onze leden. De manier waarop wij taijiquan beoefenen is met als doel de gezondheid en het welbevinden van iedereen te verhogen. Door de jaren heen zijn wij een hechte groep geworden en wij hopen dat dit in de toekomst zo kan blijven. We mogen wat toegelaten is en wat veilig en verantwoord is niet door elkaar halen. Los van de beslissingen die de Vlaamse regering in de komende uren zal nemen vinden wij dat wij als club onze verantwoordelijkheid moeten opnemen en ook actief moeten meewerken aan het onder controle brengen van het virus. Daarom hebben wij besloten om vanaf morgen alle lessen op te schorten. Wij volgen de situatie van nabij op en zullen om de twee weken evalueren of en wanneer wij terug kunnen opstarten. 

Om de komende periode te overbruggen en toch nog met taijiquan bezig te zijn zullen we regelmatig op de website artikelen en video's posten. Het is ook de bedoeling om korte lessen op te nemen en deze online te plaatsen. Wij weten dat dit op geen enkele manier de live-lessen kan vervangen maar het kan jullie wel helpen de kennis over taijiquan verder uit te diepen.

Zorg in de komende weken goed voor je gezondheid en voor de gezondheid van je familie en vrienden. Laat ons als club bewijzen dat we hier sterker kunnen uitkomen. Blijf in contact met elkaar. Gebruik de Whatsapp groep als je iets kwijt wil want het is altijd leuk om van elkaar iets te vernemen. Hou je sterk!


Het bestuur van San Bao