Shanghai, de jetlag voorbij

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie

Met de bus naar Paris, Charles de Gaule....aanschuiven...paspoort controle...aanschuiven...veiligheidscontrole....snel, snel naar de gate...net op tijd...op naar Shanghai.

Toen we buiten kwamen stond daar -zoals verwacht- iemand ons op te wachten om ons naar het hotel te brengen. We waren er al om half tien maar onze kamers waren nog niet vrij want het voorbije weekend was een lang weekend voor de Chinezen, omwillen van Qing Mingjie, de dag waarop ze hun overleden voorouders herdenken. We zijn dan maar met zijn allen de stad ingegaan, Pudong, het nieuwe zakencentrum van Shanghai waar we in de schaduw van de Pearl Tower ons eerste zicht hadden over de Huanpu rivier en de wereldberoemde Bund, de kade waar zo'n 100 jaar geleden het centrum van de handel tussen het Westen en China was gelegen.

 

Kort na de middag kon iedereen inchecken en de rest van de dag verkenden we de stad. De zeer drukke maar ook zeer georganiseerde stad. Op sommige plaatsen zoals de Bund en de wereldbefaamde Nanjing laan, hét winkelcentrum van Shanghai, kon je over de koppen lopen, maar dan echt. De voetpaden waren niet breed genoeg om alle voetgangers toe te laten. Dan maar over de straat lopen en toch veilig, want om de 10 à 15 meter stond een agent om alles vlot te laten verlopen.

De tweede dag is een deel van de groep vroeg vertrokken om de Pearltower te bezoeken. Het was wel evenwachten, maar eenmaal boven vond iederen het meer dan de moeite waard. Er is een panorama platform op 260 meter hoog met een glazen vloer, niet evident als je hoogtevrees hebt. En dan kan je nog 100 meter hoger, naar de space capsule, voor een overgetelijk zicht over deze onmetelijke stad.

 

Iedereen heeft gisteren ook Yu Garden bezocht, een traditionele Chinese tuin, vol pagodes, paviljoenen, vijvers met goudkarpers, enz. Deze tuin ligt in de oude Chinese stad en in de straten errond is het een enorme drukte, met winkeltjes, restaurants, enz. Na deze drukke dag was iedereen wel bijzonder moe.

Vandaag trekken we verder naar Zhengzhou om van daar een dagexcursie te maken naar de Shaolintempel en de Longmen grotten. Deze nacht slapen we op de trein. We hebben een treinrit van 14 uur voor de boeg!