Nieuws van Kim in Yangshuo

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie

Kim zit nu al iets meer dan een week in Yangshuo om er zich verder te bekwamen in Chen-stijl taijiquan in de school van meester Fu Nengbin. Ze vroeg mij dit bericht te plaatsen 

Ik ben opnieuw in het prachtige Yangshuo. Dit stadje in Zuid-China kan met recht een klein paradijs genoemd worden. De Li-rivier en en de Yulong rivier stromen rustig tussen de tot de top met groen bedekte bergen. Aan de kade aan de voet van Long Tou Shan, de drakenhoofd berg, wordt er naar traditionele gewoonte elke ochtend bij zonsopgang op verschillende manieren aan gezondheidsoefeningen gedaan. 

De mensen hier zijn terecht fier als ze aan hun gezondheid werken. De eerste Chinees die hier elke dag van de partij is doet aan roep-qigong, een vorm van qigong waar je dus echt wel letterlijk hard en luid moet roepen. Enkele minuten later zie je hier de eerste zwemmers, wandelaars en taiji-en qigong beoefenaars aankomen. En daarom ben ik hier ook, voor het derde jaar op rij.

In Shi Ban Qiao, een dorpje op wandelafstand van Yangshuo, vind je de taiji school van meester Fu Nengbin terug. Fu werd geboren in 1969 en hij is één van de leerlingen van de 'inner circle' van grootmeester Chen Zhenglei, 11de generatie Chen stijl. Meester Fu kan een indrukwekkende staat van dienst voorleggen, is winnaar van vele competities en is een echte authoriteit in Chen stijl taijiquan en tuishou (handen duwen). De lesgevers die hij opleidt zijn veelgevraagd en worden uitgestuurd over heel China. Uniek in deze school is de persoonlijke benadering. Ik prijs mezelf gelukkig dat Marc me de weg hier naartoe wees en ik nu niet één, maar twee fantastische leraars heb.

Foto's van Kim staan nu online hier of rechtstreeks op flickr